Proză--Camelia Constantin

Motto

Spiritul! Vârful piramidei fiinţei umane...frontiera dintre om şi Dumnezeu.. puntea de legătură a revelaţiei cu Divinul, dincolo de înţelegerea materiei.
Camelia Constantin

sâmbătă, 31 martie 2012

Iniţiatul..


























Oglinda din apă ţi-a reflectat privirea.Sufletul.Viaţa. Închizând ochii, ai văzut o parte din adevăr sau chiar tot. Cine ştie?
Te-ai înălţat prin Spirit, ai ajuns în inima cunoaşterii. Lumina a pătruns în adâncurile finite şi infinite ale fiinţei,în fiecare celulă. Ai înţeles menirea.
Un glas divin auzit doar de subconştientul inimii, ţi-a şoptit secretul destinului. Nu l-ai pierdut niciodată! Ai luat o parte din el,l-ai transformat în ritmuri. Cuvinte..mesaje. L-ai pus la dospit în conştiinta umana. A crescut, a răspandit taine.
Muzica Universului are puteri tămăduitoare. Se infiltrează în imaginaţia ta, o transformi în realitate, dăruieşti lumii. Aceasta este menirea ta pe Pământ.
Ucenicul Vrăjitor, cel ce împarte cu semenii harul primit din cer.
Deschizi ochii şi imaginile se succed cu viteză năucitoare. Ţi s-a permis să cunoşti cartea sorţii.
Pe prima pagină numele tău stă scris cu litere de argint într-o limbă necunoscută. Parcurgi filă după filă, imaginea ta din oglindă se schimbă. Lumini si umbre te învăluie, se împletesc, se amestecă. Semnale din tenebrele unor suflete întunecate. Le simţi ura! Ce tare dor rănile vorbelor deşarte şi faptele lor îndreptate împotriva ta! O şfichiuire de bici ud e lacrima nevinovăţiei. În lumini sunt umbre, în umbre sclipesc speranţele. Ai făcut cunoştinţă cu trădarea perfidă a marilor malefici. Au folosit toate armele să te distrugă! Ai perceput mizeria conştiinţei lor cu intuiţia sufletului de copil. Dar le-ai simţit ca un adult. O flacăra roşie, fierbinte iti atinge fruntea..te inundă.Urcă si coboară, se uniformizează în corpurile tale. Explodează în imaginaţie, revarsă căldură si magie. Ritmuri înalte străbat trupul. Dansul devine unirea naturii senzuale cu pasiunea pur divină a creaţiei. Eşti un instrument al dragostei, înzestrat cu talentul subtil al misterului. Arcuşul melodic atinge undele cerebrale, le perfecţionează.
Păstrezi în ungherele cunoaşterii taina ce ţi-a fost încredinţată. Responsabilitatea e mare, greu de îndeplinit! Tu o faci din iubire. Cu plăcerea fierbinte a extazului. Un iniţiat în măiestria artelor. Un magnet pentru suflete asemeni ţie şi nu numai. În mintea oamenilor, te poţi transforma în dorinţele lor.Poţi deveni orice personaj al aspiraţiilor visătorului. Ai capacitatea de a capta căldura din înalturi şi a o transmite în inimile celorlalţi. Un nucleu de energie benefică. Extaz si linişte.Lacrimi şi fericire. Un izvor de beatitudine euforică a simţurilor, induse prin muzică. Vocea e o şoaptă de dor picurată în urechile ascultătorilor.
Un fulger iute loveşte.Te doboară, te aruncă în valurile agitate. Apa te acoperă,îţi umple gura..astupă ochii. Suflarea te părăseşte.Prea devreme. Faci un ultim efort, o zvâcnire. Te avânţi în sus. Ieşi din adâncuri, sorbi cu nesaţ aerul curat al liniştii ce te cuprinde ca un abur. O altă lume se înfăţişează. Culorile sunt curate, purificate în soarele alb cu raze calde dar mângâietoare. Făpturi în straie imaculate te înconjoară şi te conduc într-un loc sigur...
Acolo unde te-ai nascut. În Leagănul Creaţiei.
2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Etichete

dans (1) mjj (1)